Läs mer om Inga Ingenjörs resa

På Ingas blogg kan du läsa mer om vad som är aktuellt och hur resan fram till idag sett ut! 

3/5/2020

Bilder från när Inga Ingenjör lärde lärare i låg- och mellanstadiet programmera tillsammans med Nationalencyklopedin och Telavox. Till vår hjälp hade vi flera kodmentorer som ställde upp volontärt

13/9/2018

Vi är glada och stolta över att vi i höst kommer att samarbeta med Nationalencyklopedin och Telavox! Tillsammans vill vi hjälpa dig som är lärare på låg- och mellanstadiet att introducera programmering på ett lekfullt sätt bland dina elever. Mer info inom kort. Håll ut...

14/6/2018

WOW! Tack Reftec 🙌🎀🎊


Vi är så glada och stolta över att vara årets vinnare av Reftecs Stora Pris

”Sveriges förenade teknologkårer REFTEC delar årligen ut priset Reftecs stora pris till den eller de som ”​främjat svensk teknikutveckling, som genom pedagogiska insatser...

Please reload

Blogginlägg från förra hemsidan
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square

Bokutdelning till skolor november 2017

04/11/2017

Vi hade aldrig kunnat föreställa oss hur många förfrågningar vi skulle få från skolor om gratisexemplar av vår bok Inga och Leo programmerar.

Denna gång kommer 40 av dessa skolor att få 3 exemplar vardera skickade till sig under november månad.

BOKSLÄPP

19/10/2017

Den nya boken om Inga Ingenjör är äntligen här! 

Programmera med Inga Ingenjör

11/02/2017

Under hösten har vi tagit fram en programmerings-workshop för barn i 8-årsåldern. Vi har haft flertalet feedbackomgångar med pedagoger och genomfört en pilotstudie på barn i årskurs 2 på en skola i Helsingborg för att uppnå resultatet som vi nu publicerar. Materialet är fritt fram att använda både hemma och/eller i skolan gratis.

Utbyte med Tuzla i Bosnien och Hercegovina

30/10/2016

Under oktober hade projekt Inga Ingenjör ett interkulturellt utbyte med projektet Laboratorium i staden Tuzla. Syftet var ett pedagogiskt utbyte för att dela erfarenheter och kunskap över gränserna. Boken Inga och Leo löser allt har översatts till bosniska för att bättre kunna dela Inga Ingenjörs-koncept under utbytet.

Stöd från Lunds Tekniska Högskola

15/09/2016

Precis innan sommaren togs ett beslut av Ledningsgruppen JäLM att stötta projekt Inga Ingenjör under hösten 2016. Tack vare deras backning har ett intensivt arbete inom projekt Inga Ingenjör riktat mot specifika delmål tagit fart. Arbetet fortskrider i denna fas fram till den 31 december från projektets ”base camp” på Vattenhallen Science center.

Inga Ingenjörs uppfinnarföreläsning

14/08/2016

– Alla kan vara uppfinnare! Inte bara de som har yrket ”ingenjör”. Och att berätta om uppfinnare men framförallt uppfinningar är precis vad Inga Ingenjörs uppfinnarföreläsning för hela familjengår ut på.

Läs alla blogginlägg på Inga Ingenjörs gamla sida

10/05/2017

Hitta mer blogginlägg för att se Inga Ingenjörs resa från idé till publicerad bok, workshops och föreläsningar

Please reload

© 2012 Inga Ingenjör ™

  • Black Facebook Icon
  • Black Instagram Icon