Den andra boken om Inga Ingenjör är en inspiration för alla barn (5-9 år) att lära sig hur datorer och robotar styrs på ett kul och lekfullt sätt. Att lära om programmering ska vara lika roligt som det är viktigt – så enkelt är det. 

I boken Inga och Leo programmerar stöter Inga och Leo på tekniska problem i den automatiserade godisbutiken. Trots att de betalat och tryckt på rätt knappar vill inte den lilla roboten leverera godiset. I Adam Cs dansstudio får Inga och Leo lära sig programmering med hjälp av en fartfylld dans. Och med sina nyvunna kunskaper får de en tillslut robot att leverera lördagsgodis gång på gång.

I boken om Inga Ingenjör står kreativitet och inspiration till naturvetenskap i fokus. Det är en fart- och glädjefylld historia där idéer kläcks och bland annat en slanghållare och en gräddbulleförstorare uppfinns. Inga är nyfiken, hon brukar undersöka och komma med idéer på olika uppfinningar. Hennes bästa vän Leo är förtjust i lasrar, och han älskar att bygga saker som till exempel laserbanor.