top of page

Om oss

Vi är två studenter från Lunds tekniska högskola. Båda två är vi drivna personer som gillar att ta på oss nya utmaningar, träffa människor och bidra till andras välmående. Under vår tid på LTH har våra vägar korsats vid olika projekt och evenemang, första gången var då vi hade ansvar för introduktionsveckorna på våra respektive program. Vi har olika utbildningar; Andrea: Ekosystemteknik civilingenjör och Malin: Industridesign. Det är skilda kunskaper men som i framtida arbetslivet kommer kunna korsas och skapa fantastiska möjligheter. Genom Inga Ingenjör har vi slagit våra huvuden ihop och utnyttjar våra olika kunskapsområden

Om Inga Ingenjör

Inga Ingenjör kom till för att inspirera barn till teknik och naturvetenskap på ett lekfullt sätt. Den första frukten av projektet blev boken Inga och Leo löser allt som visar barn vad man med lite nyfikenhet och fantasi kan tänkas göra och begreppet ingenjör introduceras.  Läs bokens första recension från en lärare i lågstadiet.

Vår vision är att nå ut och inspirera så många barn som möjligt oavsett bakgrund, så ett litet frö och självklart sprida glädje. Det kan vara svårt att veta vad man kan göra av sitt intresse eller begåvning när man väl blivit stor. Vi hoppas att detta lekfulla smakprov på vad en ingenjör kan tänkas göra kan hjälpa till med detta.

För vad gör egentligen en ingenjör? Det är inte alltid den lättaste frågan att svara på. Men med hjälp av Inga Ingenjör vill vi sammanfatta det vi ser som stommen: en ingenjör ser möjligheter och tekniska lösningar, tar oss framåt i utvecklingen och underlättar vardagen för sina medmänniskor.

Boken riktar sig till alla och den huvudsakliga åldersgruppen är 5-9 år. För att ha större chans att förverkliga vår vision, om att nå ut till så många barn som möjligt, valde vi att direkt ge bort 150 st böcker av första upplagan till utvalda skolor i Skåne. Det finns idag en uppenbar snedrekrytering vid Sveriges högskolor, större delen av studenterna har högutbildade föräldrar. Tar vi till exempel Lunds Universitet har 70 % av elevernas föräldrar en eftergymnasial utbildning. Det finns många olika faktorer till att det ser ut såhär, en del kan vara att man undermedvetet blir påverkad av sin omgivning och sätter sina mål och drömmar efter det. Med Inga Ingenjör hoppas vi kunna öppna en dörr för fler barn att se sina möjligheter. Vi söker just nu nya samarbeten för att få möjlighet att nå ut med inspirationen till fler barn! Kontakt.

Idén föddes när Andrea jobbade på Vattenhallen science center. Dit får barn i olika åldrar komma och pröva på diverse experiment och hon fick idén att inspirera fler barn, även de som kanske inte har chansen att besöka en sådan plats som Vattenhallen. Så kom alltså idén om Inga Ingenjör till världen och den ansvariga personalen på Vattenhallen var mycket stöttande vilket gav idén bränsle att förverkligas. Andrea kontaktade Malin för att utveckla och visualisera konceptet och sedan dess drivs projektet med mycket glädje och målmedvetenhet.

bottom of page